Στις 21/01/2016 το Πετρίδειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό «Ζωή και Τέχνη», προκήρυξε τον δεύτερο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για τη συγγραφή:

  1. Νουβέλας ή Συλλογής  Διηγημάτων  (έκδοσης 2015)
  2. Παιδικής Λογοτεχνίας (έκδοσης 2015)

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τρεις καταξιωμένους συγγραφείς: την Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, τον Κωνσταντίνο Βολάκη και τη Μαρία Ολυμπίου.

Υποβληθήκαν στον διαγωνισμό  25 έργα – συμμετοχές. 11 στην κατηγορία Νουβέλα-Διήγημα και 14  στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία.

Το Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Νουβέλα-Διήγημα απενεμήθη στην κ.  Κωνσταντία Σωτηρίου για το έργο της «Η Αϊσέ πάει διακοπές» και το αντίστοιχο στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία στη Βησσαρία  Ζορμπά-Ραμμοπούλου για το έργο της «Το Κρυμμένο Εργοστάσιο Παιγνιδιών».

Με τον επιτυχημένο αυτό διαγωνισμό η Πάφος απέκτησε και επίσημα στίγμα στον Πανελλήνιο χάρτη των Λογοτεχνικών Βραβείων κύρους, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε το Σάββατο 18.02.2017 στον Πολιτιστικό χώρο «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος,  ο οποίος  συνεχάρη το Ίδρυμα για την πρωτοβουλία να προκηρύξει τον  Λογοτεχνικό Διαγωνισμό και αφού εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση  και τον μεγάλο σεβασμό του προς το ζεύγος Πετρίδη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της τοπικής αρχής να επενδύσει στον πολιτισμό, με την ευκαιρία ότι το έτος 2017 η πόλη της Πάφου θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κος Μιχάλης Μαραθεύτης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του την καθιέρωση του διαγωνισμού σαν ενός θεσμού που εμπλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πάφου ότι το Πετρίδειο Ίδρυμα θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία της πόλης μας σαν Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 αλλά και στην αναζωογόνηση  και ανάπτυξη του πολιτισμού στη πόλη μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ένα αντίγραφο από κάθε έργο συμμετοχής παρεδόθησαν στον Δήμαρχο Πάφου για εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος» καθώς και στον Δήμαρχο Γεροσκήπου για  εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου « Χριστοδούλος και Μαρία Πετρίδη» .

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η συνεργάτιδα του Πετριδείου Ιδρύματος Κα Αμαλία Πικρίδου Λούκα.