Φιλολογικό Μνημόσυνο Χριστόδουλος και Μαρία Πετρίδη  

Με μια σεμνή τελετή πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού « Παλιά Ηλεκτρική»  το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών της Πάφου μ. Χριστόδουλου & Μαρίας Πετρίδη. Στην εκδήλωση θα προβληθεί σχετικό φιλμάκι με θέμα το έργο και τις δράσεις του Πετρίδειου Ιδρύματος. 

Ο πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος Μιχάλης Μαραθεύτης ανέφερε πως πάντα στο πλαίσιο του φιλολογικού μνημοσύνου των μεγάλων ευεργετών της Πάφου μ. Χριστόδουλου & Μαρίας Πετρίδη επιλέγεται ένας αξιόλογος ομιλητής. Φέτος συνέχισε, ομιλία θα απευθύνει ο Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις  Δρ. Βασίλης Καρδάσης με θέμα « Το Ναυτικό στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης» . 

Χαιρετισμούς  ωστόσο είπε ο κ. Μαραθεύτης θα απευθύνει ο ίδιος , μιλώντας  για το έργο του ζεύγους Πετρίδη κάνοντας αναφορά στις μεγάλες δωρεές προς την κοινωνία της Πάφου , αλλά και ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος.  

Επίσης σημείωσε κατά την διάρκεια της φετινής  εκδήλωσης θα γίνει απονομή τιμητικής διάκρισης για την παιδεία στον μ. Μιχαλάκη Λεπτό για την προσφορά του στην παιδεία με την δημιουργία του Πανεπιστημίου Νεάπολις . Στον αθλητισμό θα τιμηθεί ο  μαραθωνοδρόμος μ. Στέλιος Κυριακίδης που το 1946 κέρδισε τον μαραθώνιο της Βοστώνης , και στον πολιτισμό ο Παφίτης  ηθοποιός Κώστας Δημητρίου .  

Όλοι όσοι τιμούνται, πρόσθεσε ο κ. Μαραθεύτης,  είναι Παφίτες είτε στην καταγωγή , είτε άτομα που  μπορεί να μην είναι Παφίτες και να  ζουν  και να δημιουργούν στην Πάφο.  

Ο πρόεδρος του Πετριδείου Ιδρύματος ανέφερε πως βάση του καταστατικού θα απονεμηθούν και φέτος οι ετήσιες χορηγίες στα αθλητικά σωματεία της Πάφου δηλαδή στον ΑΠΟΠ, στον Πολιτιστικό Σύλλογο  Ευαγόρα, στον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, στον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών , στον Γυμναστικό Σύλλογο Κόροιβος και στο Σώμα Προσκόπων Πάφου.   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΤΡΙΔΕΙΟΥ  

7.12.21