Στις 04/03/2015 το Πετρίδειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με το διαδικτυακό περιοδικό «Ζωή και Τέχνη», προκήρυξε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για τη συγγραφή:

  1. Νουβέλας ή Συλλογής  Διηγημάτων  (έκδοσης 2014)
  2. Παιδικής Λογοτεχνίας (έκδοσης 2014)

Η κριτική επιτροπή αποτελείτο από τρεις καταξιωμένους συγγραφείς: την Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου, τον Κωνσταντίνο Βολάκη και τον Παναγιώτη Νικολαΐδη.

Υποβληθήκαν στον διαγωνισμό 26 έργα – συμμετοχές. 14 στην κατηγορία Νουβέλα-Διήγημα και 12 στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνία.

Το Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Νουβέλα-Διήγημα απενεμήθη στον Αντρέα Λιμβρό  για το έργο του «Εν αρχή ην ο Λόγος» και το αντίστοιχο στην κατηγορία Παιδική Λογοτεχνίας στη Στέλλα Αρβανίτη για το έργο της «Ιστορία ενός μικρού Ονείρου-Καρίμ».

Με τον επιτυχημένο αυτό διαγωνισμό η Πάφος απέκτησε και επίσημα στίγμα στον Πανελλήνιο χάρτη των Λογοτεχνικών Βραβείων κύρους, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε το Σάββατο 30.1.2016, ημέρα των Γραμμάτων, στον Πολιτιστικό χώρο «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος,  ο οποίος, αφού εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση και τον μεγάλο σεβασμό του προς το ζεύγος Πετρίδη, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της τοπικής αρχής να επενδύσει στον πολιτισμό, με την ανακαίνιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Μαρκιδείου Θεάτρου και του παλαιού κινηματογράφου ΑΤΤΙΚΟΝ, όπως και στο γεγονός ότι το έτος 2017 η πόλη της Πάφου θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυνε επίσης ο Γραμματέας του Ιδρύματος Κος Σίμος Τσέλεπος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του την μεγάλη επιτυχία του διαγωνισμού ενός καινούργιου θεσμού που εμπλουτίζει το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης μας και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πάφου ότι το Πετρίδειο Ίδρυμα θα συμβάλει ουσιαστικά στην επιτυχία της πόλης μας σαν Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 αλλά και στην αναζωογόνηση  και ανάπτυξη του πολιτισμού στη πόλη μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ένα αντίγραφο από κάθε έργο συμμετοχής παρεδόθησαν στον Δήμαρχο Πάφου για εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πάφου.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η συνεργάτιδα του Πετριδείου Ιδρύματος Κα Αμαλία Πικρίδου Λούκα.