Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής στην Πάφο το A΄ Αθλητικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Πετρίδειο Ίδρυμα. Τίτλος του συμποσίου ήταν «Ο Ολυμπισμός μέσα από τα μάτια Ολυμπιονικών».

Το συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο χάλκινος Ολυμπιονίκης και «αθάνατος», μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας 2004, Ντένις Όσβαλτ, ο Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Γιώργος Μαυρωτάς, οι Ολυμπιονίκες Βάσω Καραντάσιου (beach volley) και Νίκος Ρουμελιώτη (πετόσφαιρα) και ο «Δράκος» της Ελληνικής Καλαθόσφαιρας, που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής και προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι έκαναν την παρέμβασή τους μέσω μιας σύντομης ζωντανής συνέντευξης (τετ α τετ)με τον δημοσιογράφο Κο Πέτρο Μελαίση.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Πάφου ο αντιδήμαρχος Κος Μάκης Ρουσής  ο οποίος αφού εξήρε την σημαντική προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία συνεχάρη το ΔΣ για την νέα του πρωτοβουλία να διοργανώσει το Αθλητικό Συμπόσιο και  εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για τη  πόλη μας να φιλοξενεί ταυτόχρονα τόσες αξιόλογες αθλητικές προσωπικότητές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κος Μιχάλης Μαραθεύτης  ο οποίος αφού καλωσόρισε θερμά όλους τους προσκεκλημένους διαβεβαίωσε ότι πρόθεση του Ιδρύματος είναι η καθιέρωση του Αθλητικού Συμποσίου σαν ετήσιου θεσμού της πόλης μας. Τόνισε ιδιαίτερα την σημασία για την νέα γενιά να γνωρίσουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες που αποτελούν πρότυπα και φάρους καθοδήγησης των νέων.

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση των Ολυμπιονικών από τις τοπικές αρχές της πόλης και το Πετρίδειο Ίδρυμα καθώς και  με τη βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου που προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους από τους Ολυμπιονίκες προσκεκλημένους. Η επιλογή των αθλητών έγινε από τα πέντε σωματεία τα οποία στηρίζονται από το Πετρίδειο Ίδρυμα  σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού: τον   Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Κος Λεόντιος Τσέλεπος.