Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 26.11.2014 στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλαιάς Ηλεκτρικής το πρώτο φιλολογικό μνημόσυνο των  μεγάλων Ευεργετών  της Πάφου  μ. Χριστόδουλου και Μαρίας Πετρίδη.

Στο φιλολογικό μνημόσυνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Οργανώσεων, Σωματείων, όλων των κομμάτων και πλήθος φίλων και εκτιμητών του έργου του Πετριδείου Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε φιλμάκι με θέμα τη ζωή και το έργο του ζεύγους Πετρίδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημαρχεύων  Πάφου  κ. Μάκης Ρουσής, ο οποίος ανέδειξε το φιλανθρωπικό έργο, τις αξίες, το ήθος και τις ευαισθησίες του μ. Χριστόδουλου  και Μαρίας Πετρίδη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δωρεές τους προς την κοινωνία της Πάφου.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Μιχαλάκης Μαραθεύτης,  ο οποίος, αφού μίλησε για το ζεύγος  Πετρίδη, έκανε αναφορά στις μεγάλες δωρεές τους και ειδικά στη δωρεά του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου (ύψους €300.000,-), τη δωρεά € 150.000,-  για τη συμπλήρωση του Πετριδείου Νηπιαγωγείου και στο κληροδότημα ύψους € 1.000.000,- το οποίο μετά θάνατόν του μ. Χριστόδουλου Πετρίδη μοιράστηκε ισόποσα σε καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς και παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, με θέμα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ( Παιχνίδι, αθλητισμός ως αγωγή και πολιτισμός και η σύγχρονη εποχή).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο ποδοσφαιριστής Βαλεντίνος Σιέλης με το βραβείο Ήθους και Αρετής, ως επίσης και ο μ. Χρυσόστομος Χαμπιαουρίδης με το βραβείο Διαχρονικής Προσφοράς στη παιδεία, στον αθλητισμό και τον προσκοπισμό. .

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι ετήσιες  χορηγίες του Ιδρύματος προς τα Σωματεία της Πάφου σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού : τον Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και το Σώμα Προσκόπων Πάφου.