Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο το Β΄ Αθλητικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Πετρίδειο  Ίδρυμα. Θέμα του συμποσίου ήταν «Ο Πρωταθλητισμός».

Το συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν η χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο επίσης χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική Λευτέρης Πετρούνιας, οι Κύπριοι Ολυμπιονίκες Γιώργος Αχιλλέως και Δημήτρης Χανδροκούκης, αλλά και o παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Αντιπρόεδρος του οργανισμού «Γκόλ στη Ζωή» Πανίκος Ξιούρουπας. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι έκαναν την παρέμβασή τους μέσω μιας σύντομης ζωντανής συνέντευξης (τετ α τετ) που συντόνιζε ο γνωστός δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος. Η συνέντευξη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου Κος Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος αφού εξήρε την προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος στη κοινωνία της Πάφου επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία καταξιωμένων αθλητών προτύπων στη πόλη μας και διαβεβαίωσε ότι η τοπική αρχή θα στηρίζει εκδηλώσεις αυτού του είδους που αναβαθμίζουν  το επίπεδο του αθλητισμού στη πόλη μας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κος Μιχάλης Μαραθεύτης  ο οποίος  καλωσόρισε θερμά όλους τους προσκεκλημένους των οποίων η παρουσία τιμά την πόλη μας και βοηθά  στη  καθιέρωση του Αθλητικού Συμποσίου σαν ετήσιου θεσμού της πόλης μας. Τόνισε ιδιαίτερα την σημασία για την νέα γενιά να γνωρίσουν από κοντά τους Ολυμπιονίκες που αποτελούν πρότυπα και φάρους καθοδήγησης των νέων και να γαλουχηθούν με τα ύψιστα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς επιφυλάχθηκε για το τέλος,  όπου ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, αθλητικογράφος Σάββας Κοσιάρης, μίλησε για εκείνη τη μέρα το 1992 που η Βούλα Πατουλίδου σήκωσε την Ελλάδα στις πλάτες της και ο ίδιος ως ανταποκριτής της Κύπρου ήταν εκεί δίπλα στο στάδιο. Όταν δε της έδειξε την πρωτότυπη φωτογραφία από την απονομή του χρυσού μεταλλίου την οποία κρατούσε στο αρχείο του για 25 χρόνια, όλη η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα και η Βούλα Πατουλίδου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της.

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση των επίσημων προσκεκλημένων από το Πετρίδειο Ίδρυμα και με τη βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου που προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους από τους Ολυμπιονίκες προσκεκλημένους. Η επιλογή των αθλητών έγινε από τα πέντε σωματεία τα οποία στηρίζονται από το Πετρίδειο Ίδρυμα  σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού: τον   Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης».