Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 7.12.2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλαιάς Ηλεκτρικής το ετήσιο μνημόσυνο των  μεγάλων Ευεργετών της Πάφου  μ. Χριστόδουλου  και ΜαρίαςΠετρίδη.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Οργανώσεων, Σωματείων, όλων των κομμάτων και πλήθος φίλων και εκτιμητών του έργου του Πετριδείου Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε φιλμάκι με θέμα τη ζωή και το έργο των μ. Χριστόδουλου και Μαρίας Πετρίδη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος  Πάφου  κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος  ανέδειξε το φιλανθρωπικό έργο, τις αξίες, το ήθος και τις ευαισθησίες του ζεύγους Πετρίδη.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Σίμος Τσέλεπος,  ο οποίος επεσήμανε το συνολικό έργο του ζεύγους Πετρίδη, το οποίο ανέρχεται σε χορηγίες πέραν των €2.000.000.-, καθώς  και το έργο και τις δράσεις του Πετριδείου Ιδρύματος, που ανέρχεται από το 2004 μέχρι το 2014 στο ποσό των €254,000.-

Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Πετριδείου Ιδρύματος για το 2015  με τη χορηγία προς τον Δήμο Πάφου του ποσού των €10,000.- για τον εξοπλισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χριστόδουλος Γαλατόπουλος», τη χορηγία των €100,000.- για την ανακαίνιση του παλαιού σινεμά «Αττικό/Οθέλλος» και τη χορηγία των €10,000.- για τη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Γεροσκήπου.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προκήρυξη του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, ο οποίος έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε για το ήθος και την αρετή του ο ποδοσφαιριστής, αθλητής και εκπαιδευτικός Ανδρέας Στυλιανού, καθώς και το ζεύγος Χρύσανθου και Ντίνας Κακογιάννη για τη διαχρονική τους προσφορά στη  παιδεία και τη κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι ετήσιες  χορηγίες προς τα Σωματεία της Πάφου  σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού: τον Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και το Σώμα Προσκόπων Πάφου.

Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η συνεργάτιδα του Πετριδείου Ιδρύματος Κα Αμαλία Πικρίδου Λούκα