Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική» στην Πάφο το 3Ο  Αθλητικό Συμπόσιο που διοργάνωσε το Πετρίδειο  Ίδρυμα. Η διοργάνωση έγινε σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Θέμα του συμποσίου ήταν «Πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο».

Το συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κος Μιχάλης Μαραθεύτης  ο οποίος  καλωσόρισε θερμά όλους τους προσκεκλημένους των οποίων η παρουσία τιμά την πόλη μας και βοηθά  στη  καθιέρωση του Αθλητικού Συμποσίου σαν ετήσιου θεσμού της πόλης μας. Τόνισε ιδιαίτερα την σημασία για την νέα γενιά να γνωρίσουν από κοντά τους καταξιωμένους αθλητές που αποτελούν πρότυπα και φάρους καθοδήγησης των νέων.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε εκ μέρους του  Δημάρχου Πάφου Κου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Πάφου, Γιώργος Σοφοκλέους, ο οποίος  αφού εξήρε την προσφορά του Πετριδείου Ιδρύματος στη κοινωνία της Πάφου επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία καταξιωμένων αθλητών προτύπων στη πόλη μας και διαβεβαίωσε ότι η τοπική αρχή θα στηρίζει εκδηλώσεις αυτού του είδους που αναβαθμίζουν  το επίπεδο του αθλητισμού στη πόλη μας.

Το φετινό αθλητικό συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στις μεγάλες επιτυχίες της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας. Οι γνωστός δημοσιογράφοι Βασίλης Σκουντής και Κώστας Βερνίκος συντόνισαν  τη συζήτηση με τους επίσημους προσκεκλημένους που ήταν:

  1. Ο  Δράκος  της ελληνικής καλαθόσφαιρας  Παναγιώτης Γιαννάκης,  αρχηγός Εθνικής Ελλάδος στην Καλαθόσφαιρα,  πρωταθλήτριας  Ευρώπης 1987, προπονητής  Εθνικής Ελλάδος πρωταθλήτριας Ευρώπης 2005 και δευτεραθλήτριας  Μουντομπάσκετ 2006.
  2. Ο  αρχηγός  της Εθνικής Ελλάδος στους θριάμβους του Ευρωμπάσκετ 2005 και του Μουντομπάσκετ 2006, Μιχάλης  Κακιούζης
  3. Το μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004 στο ποδόσφαιρο Μιχάλης  Καψής

Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι  μοιράστηκαν  ανέκδοτες ιστορίες, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και απάντηςαν σε ερωτήσεις.

Κάποια μηνύματα που έστειλαν είναι το γεγονός ότι ο αθλητής,  και ιδίως οι αθλητές των ομαδικών αθλημάτων   πρέπει να συμπαραστέκονται στους συναθλητές τους και να τους παρακινούν για να συνεχίσουν να βελτιώνονται συνεχώς. Μπορεί καμιά φορά να παίζει ρόλο και η τύχη αλλά όταν δοθεί η ευκαιρία σε κάποιο αθλητή να δείξει το ταλέντο του πρέπει να είναι εκεί έτοιμος και σε άρτια φυσική κατάσταση.

Η βραδιά έκλεισε με τη βράβευση των επίσημων προσκεκλημένων από το Πετρίδειο Ίδρυμα και με τη βράβευση αθλητών-προτύπων τοπικών σωματείων της Πάφου που προσέφεραν τα μέγιστα στον αθλητισμό και παρέλαβαν τα αναμνηστικά τους από τους Ολυμπιονίκες προσκεκλημένους. Η επιλογή των αθλητών έγινε από τα πέντε σωματεία τα οποία στηρίζονται από το Πετρίδειο Ίδρυμα  σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού: τον   Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης». Επίσης  βραβεύτηκαν και άτομα τα οποία στήριξαν και προώθησαν τον Προσκοπισμό στη πόλη μας.

Συντονιστής – παρουσιαστής της βραδιάς  ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Ντάλτας.