Στο φιλολογικό μνημόσυνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Οργανώσεων, Σωματείων, όλων των κομμάτων και πλήθος φίλων και εκτιμητών του έργου του Πετριδείου Ιδρύματος.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε φιλμάκι με θέμα τη ζωή και το έργο του ζεύγους Πετρίδη.
Η όλη εκδήλωση τελούσε κάτω από την αιγίδα του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό αναδεικνύοντας το φιλανθρωπικό έργο των ευεργετών.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Σίμος Τσέλεπος, ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο του ζεύγους Πετρίδη, κάνοντας αναφορά στις μεγάλες δωρεές τους προς την κοινωνία της Πάφου με συγκεκριμένα έργα και χρηματικά ποσά. Επίσης αναφέρθηκε στην καθιέρωση δύο νέων θεσμών από το Πετρίδειο Ίδρυμα: Του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού και του Αθλητικού Συμποσίου, που σηματοδοτούν την επέκταση του έργου του Ιδρύματος και στον χώρο του Πολιτισμού.
Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις κ. Γιώργος Γεωργής, με θέμα: «Η Πνευματική και Καλλιτεχνική κίνηση στην Πάφο κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο εκπαιδευτικός και αθλητικός παράγοντας, μ. Γεώργιος Χατζηκυριάκου με το βραβείο Ήθους και Αρετής την παρουσίαση του οποίου ανέλαβε ο Κος Κενδέας Ζαμπυρίνης. Επίσης τιμήθηκε και ο ιδρυτής του Ελληνικού Κολλεγίου Πάφου μ. Κώστας Λιασίδης με το βραβείο Διαχρονικής Προσφοράς για την προσφορά του στην παιδεία και την κοινωνία. Την παρουσίαση του μ. Κώστα Λιασίδη έκανε ο εκπαιδευτικός
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι ετήσιες χορηγίες προς τα Σωματεία της Πάφου σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού: τον Γυμναστικό Σύλλογο «Κόροιβος», τον Παφιακό Σύλλογο Αθλοπαιδιών, τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Α.Π.Ο.Π, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και το Σώμα Προσκόπων Πάφου.
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε η συνεργάτιδα του Πετριδείου Ιδρύματος Κα Αμαλία Πικρίδου Λούκα.