Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Αθλητικό Συμπόσιο του Πετρίδειου Ιδρύματος με θέμα «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής ενσωμάτωσης και ενδυνάμωσης», το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη.

 

«Ο ΚΟΑ διαχρονικά χαιρετίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και τα ιδεώδη του και στηρίζει το Πετρίδειο Ίδρυμα που κατάφερε να μετατρέψει το Αθλητικό Συμπόσιο σε θεσμό. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτό το Συμπόσιο που συνάδει με τον ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού», επισήμανε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ.
Κύρια ομιλήτρια στο συμπόσιο ήταν η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, η οποία τόνισε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό συμβάλλει στην προαγωγή της κοινωνικής συνοχής και μπορεί να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας, βοηθώντας στην ένταξη των μη προνομιούχων ομάδων της κοινωνίας.
Στο πάνελ βρίσκονταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και ιδρυτής της G.D.A. Sports Νεκτάριος Αλεξάνδρου και η παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου. Το πάνελ συντόνιζαν το πρώην μέλος του ΔΣ ΚΟΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Access City Paphos του Round Table 7 Πάφου Λεόντιος Τσέλεπος και ο Μάριος Ιγνατίου.